ÖnerilERR
Gönderilme zamanı: 08 Eki 2008, 18:40

ÇOCUKLARINIZIN EMNİYETİ İÇİN TASARLANMIŞ ÜRÜNLER
İleten Site Yöneticisi
Kataloglar, eczaneler, çocuk mağazaları, alışveriş merkezleri ve diğer yollardan edinebileceğiniz, küçük çocukların evdeki güvenliğini sağlamak amacıyla üretilmiş düzinelerle ürün mevcuttur. Ama bunlara mutlak olarak güvenmeyin; size müdahale etmek için biraz daha zaman kazandıracak şekilde çocuğunuzu, yavaşlatabilirler ama çocukların %100ü için %100 etkili değillerdir. Sürekli dikkatin yerini alamazlar. Aramanız gerekenler:
• Dolap ve çekmece kilitleri, mandalları (mutfak dolaplarını ve çekmecelerini meraklı küçük ellerden uzak tutmak için)
• Soba muhafazaları/düğme koruyucular
• Kapı kulpu koruyucuları (küçüklerin kapılan açmasını zorlaştırır)
• Kapı engelleri,pencere engelleri
• Berrak plastikten köşe yastıkçıkları (masaların köşelerini yumuşatmak için)
• Kenar yastıkçıkları (keskin kenarları yumuşatmak için)
• Ateşe dayanıklı minderler
• Jaluzi ve perde kordonu kısaltıcıları
• Priz tıkaçları ya da kapaklan(prize sokulabilen kapaklardan başka, aletler fişe takılıyken de yerinde kalan menteşeli kapaklar vardır).
• Video koruyucuları
• Küvet deliği tıpaları
• Banyo küvetleri için kaymaz paspaslar
*OTONUZDA ÇOCUĞUNUZUN GÜVENLİĞİ
İleten Site Yöneticisi
-ÇOCUĞUNUZU EMNİYET KEMERİYLE BAĞLAMADAN OTOMOBİLİNİZİ ÇALIŞTIRMAYIN.
-BEBEĞİ HER ZAMAN ÖZEL KOLTUĞUNA OTURTUP KEMERİNİ BAĞLAYIN
-ARABADA GİDERKEN BEBEĞİNİZİ KUCAĞINIZA ALMAYIN.BİR KAZA ANINDA ONU KORUYAMAZSINIZ.
-İKİ ÇOCUĞU AYNI EMNİYET KEMERİNE BAĞLAMAYIN KEMER TAM OTURMAZ VE KORUYUCU OLMAZ.
-BİR KAZA GRÇİRDİYSENİZ TÜM EMNİYET KEMERLERİNİ,BEBEĞİN OTO KOLTUĞUNU VE BUNUN BAĞLANTI DÜZENİNİ DEĞİŞTİRİN.KAZA SIRASINDA AŞIRI ZORLANMA NEDENİYLE ZARAR GÖRMÜŞ OLABİLİRLER.
-YİNE AYNI NEDENLE,KULLANILMIŞ EMNİYET KEMERİ ,BEBEK OTO KOLTUĞU VE BAĞLANTI DÜZENEĞİ ALMAYIN.
-OTOMOBİLİN ÖN CAMINA,ARKA KOLTUĞUNUZDAKİ BEBEĞİ GERİYE DÖNMEDEN GÖREBİLECEĞİNİZ BİR DİKİZ AYNASI YERLEŞTİRİN.
*BEBEĞİNİZİ YIKARKEN AKLINIZDA BULUNSUN
İleten Site Yöneticisi
-BEBEĞİNİZ 6 AYLIK OLANA DEK GÖZLERİNİ,KULAKLARINI ,AĞZINI VE YÜZÜNÜ TEMİZLEMEK İÇİN KAYNATILIP ILITILMIŞ SU KULLANIN.
-YALNIZCA GÖREBİLDİĞİNİZ YERLERİ TEMİZLEYİN.BEBEĞİNİZİN BURNUNUN YA DA KULAĞININ İÇİNİ TEMİZLEMEK İÇİN UĞRAŞMAYIN. TEMİZ BİR PAMUKLA KULAK VE BURUN DIŞINDAKİ PİSLİKLERİ ALIN;YOKSA PİSLİKLERİ KULAK VE BURUN DELİKLERİNDEN İÇERİ İTEBİLİRSİNİZ
-KIZ BEBEKLERDE VAJİNA AĞZINDAKİ DUDAKLARI AYIRARAK İÇLERİNİ TEMİZLEMEYE ÇALIŞMAYIN.BURADAKİ BAKTERİLERİ YOK EDİCİ,KORUYUCU DOĞAL SİSTEMİ BOZARSINIZ
-ERKEK BEBEKLERDE TEMİZLEME AMACIYLA SÜNNET DERİSİNİ GERİ İTMEYİN ,CANI YANABİLİR YA DASÜNNET DERİSİ TAHRİŞ OLABİLİR.
-KIZ BEBEKLERİN ALTINI TEMİZLERKEN DAİMA ÖNDEN ARKAYA DOĞRU SİLİN BÖYLECE ANÜSTEN VAJİNAYA MİKROP BULAŞMASINI ÖNLER
-BEBEĞİNİZİN ALTINI TEMİZLEME İŞİNİ EN SONA BIRAKIN.HER SİLİŞTE YENİ BİR PAMUK PARÇESI KULLANIN,PAMUĞU ILIK SUDA ISLATIN.
-BEBEĞİNİZİN GÖZLERİNİ VE KULAKLARINI TEMİZLERKEN HER SEFERİNDE YENİ BİR PAMUK KULLANIN.HASTALIK ETKENLERİNİN YAYILMASINI ÖNLER.
*ÇOCUĞUNUZUN S A Ç BAKIMI
İleten Site Yöneticisi
Bir lüle kütlesi de olsa, aşağılara kadar uzansa da her çocuğun saçının bakıma ihtiyacı vardır. Çoğu çocuk (ve onların aileleri) saç rutinlerinden nefret ettikleri için en azından gerekli bakımı yapmak önem kazanır:
Nazik gereçler seçin. Çocuğunuz için saç fırçası ve tarak seçerken yumuşak düşünün. Bir saç fırçası yuvarlak yerine düz ve fırçanın kıllarının uçları yuvarlak olmalıdır. Eğer çocuğunuzun saçları karışıksa fırçanın kılları uzun, sabit ve aralıklı olmalıdır. Taraklar ise aralıklı, acıtmayan dişli (tarakları kolunuzun içine sürerek kontrol edin, burası elinizden daha hassastır) olmalıdır. Dişleri geniş aralıklı olan bir tarak saçları aşırı kalın ya da kıvırcık olan çocuklar için özellikle önemlidir. Özellikle dolaşık, kıvırcık saçları açmak için üretilmiş bir tarak da işe yarayabilir.
Bir şampuan seçerken de yumuşak düşünün; hafif, gözleri yakmayacak şekilde üretilmiş olanları en iyileridir. Şampuan/saç kremi bir arada olan ürünler size bir adım kazandırır böylece yıkanma esnasında kıvranan çocuğunuz için en iyi çözüme ulaşmış olursunuz.
Saça nazik davranın. Fırçalamak derideki yağın yüzeye çıkmasına yardımcı olur ve kuru saçlılar için işe yarar bir yoldur. Ancak, saç ıslakken fırçalamak yerine taramayı tercih edin. Çocuğunuzun saçını tararken ya da fırçalarken bunu yumuşak hareketlerle yapın,çekiştirmekten kaçının. Geniş dişli bir tarakla karışıklıkları açmaya çalışın, diplerden başlayın, bir kerede bir bölümü yapın; Saçların kırılmasını ve kaybını önlemek için tokayla, at kuyruğu tutucularıyla ya da firketelerle sıkıca toplamayın ve hiçbir zaman uygun şekilde kaplanmamış bir lastik kullanmayın (sadece saçlarda kullanmak için özellikle üretilmiş olanları tercih edin)
GEREKTİĞİ ZAMAN ŞAMPUANLAYIN.
Saç derisinde olan yağ bezleri diğer tüm yağ bezleri gibi ergenlik dönemine kadar fonksiyonel olmadıkları için saçları her gün şampuanlamak yiyecek, kum ya da başka pisliklerden dolayı kirlenmediği ya da özellikle yağlı bir saç derisine sahip olmadığı sürece nadiren gereklidir. Özellikle saç derisi kuru olan bir çocuğun başını haftada bir kez yıkamak yeterli olabilir. Diğerleri için gün aşırı ya da üç günde bir yıkanmak iyi bir çözümdür. Daha sık yıkama, genellikle yazın saçlar daha çabuk yapış yapış olduğu zaman gerekli olabilir. İyice duruladığınızdan emin olun çünkü sabun kalıntıları kirler için bir mıknatıs görevi görebilir.
*ÇİKLETLİ SAÇ
İleten Site Yöneticisi
Çocukların saçlarına yapıştırmak için çikleti kendilerinin çiğniyor olmaları gerekmeyebilir.Kardeşlerine ya da ebeveynlerine ait çiğnenmiş bir çikleti çöpten alarak da bunu yapabilirler.
Böyle istenmeyen bir durumla karşılaştığınızda paniğe kapılmayın…
Çikletin üzerine ve çevresine bolca sürün;daha sonra geniş dişli bir tarak yardımıyla çikleti çıkarın ve şampuanlayın.