Üzüm çekirdeği şifa kaynağı
Gönderilme zamanı: 20 Eyl 2008, 17:31
ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof Dr Kenan Kaynaş, üzüm çekirdeğinin içerdiği Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerinin kanser oluşumunu önlediği gibi kalp damar ve şeker hastalarına şifa olduğunu, bu nedenle bu meyvenin çekirdeğiyle birlikte tüketilmesi gerektiğini söyledi
Üzüm çekirdeği şifa kaynağı
ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof Dr Kenan Kaynaş, üzüm çekirdeğinin içerdiği Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerinin kanser oluşumunu önlediği gibi kalp damar ve şeker hastalarına şifa olduğunu, bu nedenle bu meyvenin çekirdeğiyle birlikte tüketilmesi gerektiğini söyledi
Dekan Prof Dr Kaynaş, Bozcaada'da şaraplık üzüm çekirdeklerinin yağ içerikleri ile yağ kalitesinin belirlenmesi konusunda yaptıkları araştırmanın sonuçlarını açıkladı Bağlarda 8 farklı siyah üzüm, 4 farklı beyaz üzüm çeşidine ait 20 çekirdeğin özelliklerinin ve yağ asidinin incelendiğini kaydeden Prof Dr Kenan Kaynaş, üzüm çeşitlerinin çekirdeklerini ayrı ayrı toplayıp bunların yağlarını çıkararak laboratuar ortamlarında tüm yağ kompozisyonlarını ve bileşimlerini tek tek saptadıklarını söyledi
İnsan vücudu tarafından sentezlenemeyen Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerinin üzüm çekirdeği içinde çok bol miktarda bulunduğunu saptadıklarını söyleyen Prof Dr şunları söyledi:
“İnsan sağlığı üzerine yapılan araştırmalara göre Omega yağ asitlerinin kardiyovasküler sistem üzerine çok olumlu etkileri bulunmaktadır Örneğin, Omega yağ asitlerinin kalp hastalıklarında, ikinci tip şeker hastalığında, prostat ve meme gibi çeşitli kanser vakalarında, obezitede ve iltihaplı eklem romatizması gibi hastalıkların önlenmesinde, kandaki iyi kolestrol oranının yükseltilmesinde önemli rol oynadığı anlaşılmıştır Ayrıca üzüm çekirdeğinin tespit edilmiş en güçlü antioksidan olup, E vitamininden 50, C vitamininden 20 kat daha güçlü etkiye sahiptir Üzüm çekirdeği antioksidan özelliği ile insan vücudunda kimyasal reaksiyonlar sonucu oluşan veya dışarıdan sigara, alkol, kirli havayla alınan zararlı maddeleri etkisiz hale getirerek serbest radikallerin nötralize edilmesini sağlar Antioksidanlar ayrıca en etkin yaşlanmayı geciktirici maddelerden biridir”
SİYAHI DAHA YARARLI
Yemesi daha kolay olduğu için toplumun çekirdeksiz üzümü tercih ettiğini de dile getiren Prof Dr Kenan Kaynaş, “Üzüm çekirdeğini yemeyi herkes sevmez Kırıldığında dişlerin arasına sıkışması nedeniyle yemesi de zordur Böyle bir zorluk yaşanıyorsa çekirdeği çıkarıp ezerek toz haline getirmeli, günde bir çay kaşığı yenmeli Balla birlikte tüketilmesi çok daha faydalıdır Siyah üzüm, yağ asitleri, antioksidan özellikleriyle daha faydalı Halkımız çekirdeksiz üzüm yerine çekirdekli üzümü tercih etmeli” dedi
Bitkisel ürünler,organik gıdalarBilinçlendikçe hepimiz doğallığı arar oldukDoğa sağlığımızın gıdasıdırBeden ve ruh sağlığımızı korumak ise ancak doğal içerikli ürünler kullanmakla mümkün olur wwwdogaleczacom sağlık merkezinde size cildinizle dost, doğal içerikli ürünler sunuyorDoğal,katıksız,öz ürünler ve gıdalarla sağlığımızı korumak elimizdeBeden ve ruh sağlığımızı korumak için yapmamız gereken;kullandığımızı ürünlerin katıksız,koruyucusuz ve kimyasal maddelerden arındırılmıs olması gerekmektedir
Türkiyede,dünyanın en kaliteli organik ve doğal bakım ürünleri,bitkisel gıda takviyeleri,sağlık ürünleri,organik sertifikalı,sağlık ve tarım bakanlığı onayına sahip,en yüksek uluslararası standarttaki ürünler,Türkiye'nin Doğal sağlık merkezi wwwdogaleczacom ,ProfDrMustafa Erdoğan Sürat hocamızın danışmanlığı öncülüğünde halkımızın hizmetine sunulmaktadır
Türkiyenin Doğal sağlık merkezi wwwdogaleczacom daki ürünler,yıllar süren araştırmalar sonucu geliştirilmiş,özel formülüyle etkili,tamamen doğal yöntemlerle ve bitkilerden elde edilmekte olup,herangi bir sentetik kimyasal madde,koruyucu,kokulandırıcı,renklendirici maddeler,katkılar kesinlikle kullanılmaz
Doğadan gelen ve doğayı koruyan ürünlerle kendinizin ve çocukarınızın sağlığını korumak dileğiyle mutlu ve sağlıklı günler diliyorum wwwdogaleczacom (Türkiye'nin Doğal Sağlık Merkezi)
Üzüm çekirdeği şifa kaynağı
ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof Dr Kenan Kaynaş, üzüm çekirdeğinin içerdiği Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerinin kanser oluşumunu önlediği gibi kalp damar ve şeker hastalarına şifa olduğunu, bu nedenle bu meyvenin çekirdeğiyle birlikte tüketilmesi gerektiğini söyledi
Dekan Prof Dr Kaynaş, Bozcaada'da şaraplık üzüm çekirdeklerinin yağ içerikleri ile yağ kalitesinin belirlenmesi konusunda yaptıkları araştırmanın sonuçlarını açıkladı Bağlarda 8 farklı siyah üzüm, 4 farklı beyaz üzüm çeşidine ait 20 çekirdeğin özelliklerinin ve yağ asidinin incelendiğini kaydeden Prof Dr Kenan Kaynaş, üzüm çeşitlerinin çekirdeklerini ayrı ayrı toplayıp bunların yağlarını çıkararak laboratuar ortamlarında tüm yağ kompozisyonlarını ve bileşimlerini tek tek saptadıklarını söyledi
İnsan vücudu tarafından sentezlenemeyen Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerinin üzüm çekirdeği içinde çok bol miktarda bulunduğunu saptadıklarını söyleyen Prof Dr şunları söyledi:
“İnsan sağlığı üzerine yapılan araştırmalara göre Omega yağ asitlerinin kardiyovasküler sistem üzerine çok olumlu etkileri bulunmaktadır Örneğin, Omega yağ asitlerinin kalp hastalıklarında, ikinci tip şeker hastalığında, prostat ve meme gibi çeşitli kanser vakalarında, obezitede ve iltihaplı eklem romatizması gibi hastalıkların önlenmesinde, kandaki iyi kolestrol oranının yükseltilmesinde önemli rol oynadığı anlaşılmıştır Ayrıca üzüm çekirdeğinin tespit edilmiş en güçlü antioksidan olup, E vitamininden 50, C vitamininden 20 kat daha güçlü etkiye sahiptir Üzüm çekirdeği antioksidan özelliği ile insan vücudunda kimyasal reaksiyonlar sonucu oluşan veya dışarıdan sigara, alkol, kirli havayla alınan zararlı maddeleri etkisiz hale getirerek serbest radikallerin nötralize edilmesini sağlar Antioksidanlar ayrıca en etkin yaşlanmayı geciktirici maddelerden biridir”
SİYAHI DAHA YARARLI
Yemesi daha kolay olduğu için toplumun çekirdeksiz üzümü tercih ettiğini de dile getiren Prof Dr Kenan Kaynaş, “Üzüm çekirdeğini yemeyi herkes sevmez Kırıldığında dişlerin arasına sıkışması nedeniyle yemesi de zordur Böyle bir zorluk yaşanıyorsa çekirdeği çıkarıp ezerek toz haline getirmeli, günde bir çay kaşığı yenmeli Balla birlikte tüketilmesi çok daha faydalıdır Siyah üzüm, yağ asitleri, antioksidan özellikleriyle daha faydalı Halkımız çekirdeksiz üzüm yerine çekirdekli üzümü tercih etmeli” dedi
Bitkisel ürünler,organik gıdalarBilinçlendikçe hepimiz doğallığı arar oldukDoğa sağlığımızın gıdasıdırBeden ve ruh sağlığımızı korumak ise ancak doğal içerikli ürünler kullanmakla mümkün olur wwwdogaleczacom sağlık merkezinde size cildinizle dost, doğal içerikli ürünler sunuyorDoğal,katıksız,öz ürünler ve gıdalarla sağlığımızı korumak elimizdeBeden ve ruh sağlığımızı korumak için yapmamız gereken;kullandığımızı ürünlerin katıksız,koruyucusuz ve kimyasal maddelerden arındırılmıs olması gerekmektedir
Türkiyede,dünyanın en kaliteli organik ve doğal bakım ürünleri,bitkisel gıda takviyeleri,sağlık ürünleri,organik sertifikalı,sağlık ve tarım bakanlığı onayına sahip,en yüksek uluslararası standarttaki ürünler,Türkiye'nin Doğal sağlık merkezi wwwdogaleczacom ,ProfDrMustafa Erdoğan Sürat hocamızın danışmanlığı öncülüğünde halkımızın hizmetine sunulmaktadır
Türkiyenin Doğal sağlık merkezi wwwdogaleczacom daki ürünler,yıllar süren araştırmalar sonucu geliştirilmiş,özel formülüyle etkili,tamamen doğal yöntemlerle ve bitkilerden elde edilmekte olup,herangi bir sentetik kimyasal madde,koruyucu,kokulandırıcı,renklendirici maddeler,katkılar kesinlikle kullanılmaz
Doğadan gelen ve doğayı koruyan ürünlerle kendinizin ve çocukarınızın sağlığını korumak dileğiyle mutlu ve sağlıklı günler diliyorum wwwdogaleczacom (Türkiye'nin Doğal Sağlık Merkezi)