çörek otu

Cevapla
Kullanıcı avatarı
moments
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Mesajlar: 5033
Kayıt: 14 Ağu 2008, 19:14
Konum: Almanya
İletişim:

çörek otu

Mesaj gönderen moments » 20 Eyl 2008, 17:03

Resim
çörek otu nasıl kullanılır
Çörek otu tek başına kullanılabilir Aynı zamanda bir çay kaşığı çörek otu balla karıştırılıp yenilebilir Çörek otunu kaynatıp suyu süzülerek uygun miktarda içilebilir Çörek otu ılık sütle kaynatılıp, soğuk içilir Çörek otu öğütülüp uygun miktarlarda su veya süt ile içilebilir

Gıdalarımızda ekmeklerin, çöreklerin ve yoğurtların üzerine serpilebilir Peynirle kullanılır Hoş bir koku vermesi için buhardanlıklarda yakılabilir Bal ile kek ya da hamur işleri ile yenebilir

Çörek otu özellikle Arabistan’da astım, öksürük, karın ağrısı, mide ağrısı, kolik, romatizma, ağız ve larinks hastalıklarında, deri hastalıkları ve kansere çare olduğuna inanılır Aynı zamanda doğumdan sonra anneyi güçlendirdiği menstruasyonu stimüle ettiği, ürinasyon ve böbrek fonksiyonlarını uyardığı, sindirime yardımcı olduğu böbrek taşlarını çözdüğü ve zekayı artırdığına inanılır Aynı zamanda cildi güzelleştirmek, saçı beslemek ve büyümesi için de kullanılır Yukarıdaki durumlarda muhakkak doktora danışılmalıdır
Ve… Birgün herkes ɑnlɑr, sevdiğinin kıymetini… Amɑ gidince, Amɑ bitince, Amɑ ölünce… Kısɑcɑ; İş işten geçince!

çelik kapı çeyiz

Cevapla

“Şifalı Bitkiler” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 24 misafir