1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Yoğurttaki faydaları

Gönderilme zamanı: 20 Eyl 2008, 14:44
gönderen moments
Yoğurttaki yararlı bakteriler, mikroplara karşı koruma sağlar

Alkol yağlanmayı artırıcı, kilo yapıcı olduğu kadar, pek çok sinir, mide,
karaciğer rahatsızlıklarına da neden olur
Hiç tüketmemeye çalışın Vitamin, mineral veya protein içermediği için
alkolün besin değeri çok azdır
Kronik (uzun süreli) alkoliklerin beslenmesi çoğu kez yetersizdir
Bunlarda en sık tiamin (B1 vitamini), riboflavin (B2 vitamini), niasin,
folik asit, pridoksin (B6 vitamini), magnezyum,
potasyum ve çinko yetersizliği görülür
Uzun süre aşırı içki içmek beslenme yetersizlikleri ve bozukluklarına neden olur
Alkol yalnızca “boş kaloriler”, yani enerji değerinin ötesinde besleyici değeri
olmayan kaloriler içerir
Alkolikler genellikle gıda yerine alkolü koyar, böylece diyetleri temel
besinlerden yoksun kalır
Birçok önemli besin, özellikle tiamin ve folik asit yeterince emilemez
Ayrıca yağ karaciğerde ancak kısmen işlenmiş biçimlerde birikir ve depolanır
Kısa bir süre sonra karaciğer şişer, “yağlı karaciğer” denen bir duruma yol
açar ve fonksiyonu zayıflar
Prebiyotik yoğurt pek çok sıkıntıyı yok edebilir
Probiyotik ve prebiyotik yoğurt düzenli olarak tüketildiğinde içindeki yararlı
bakteriler sayesinde vücudun mikroplara karşı direncini artırarak bağışıklık
sistemini güçlendiriyor
Prebiyotikler bağırsaklarda bulunan yararlı bakterilerin gelişimini artırıyor
Bağırsakta uygun ortamın sağlanmasına yardımcı oluyor
Böylelikle ishal, kabızlık, irritabl bağırsak sendromunu iyileştirici etki gösteriyor
Bağırsakta uygun ortamın olması kalsiyum, magnezyum, demir ve çinko gibi
önemli minerallerin emilimini artırıyor …