Portakallı Piliç Göğsü
Gönderilme zamanı: 06 Eki 2008, 12:53
Portakallı Piliç Göğsü
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
4 Adet ince piliç göğsü
1 Çay bardağı un
2 Çorba kaşığı tereyağı
1/2 Kahve fincanı zeytinyağı
2 Çorba kaşığı portakal suyu
1 Çorba kaşığı tatlı şarap
Tuz ve karabiber
Biberiye otu
Hazırlanışı
Göğüs etlerini yıkayıp kağıt havlu ile suyunu alın.
Un, tuz ve karabiberi karıştırın, etleri bu karışıma bulayın.
Zeytinyağı ve tereyağını bir tavaya koyup kızdırın.
Etleri kızartın ve üzerlerine biberiye otu serpin.
Piliç göğsünü servis tabağına alın ve portakal suyu ile tatlı şarabı gezdirerek servis yapın.
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
4 Adet ince piliç göğsü
1 Çay bardağı un
2 Çorba kaşığı tereyağı
1/2 Kahve fincanı zeytinyağı
2 Çorba kaşığı portakal suyu
1 Çorba kaşığı tatlı şarap
Tuz ve karabiber
Biberiye otu
Hazırlanışı
Göğüs etlerini yıkayıp kağıt havlu ile suyunu alın.
Un, tuz ve karabiberi karıştırın, etleri bu karışıma bulayın.
Zeytinyağı ve tereyağını bir tavaya koyup kızdırın.
Etleri kızartın ve üzerlerine biberiye otu serpin.
Piliç göğsünü servis tabağına alın ve portakal suyu ile tatlı şarabı gezdirerek servis yapın.