Ayvalı Esmer Bisküvi

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eceeee
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 3062
Kayıt: 15 Ağu 2008, 01:43
Konum: Pasifik Okyanusu'nda :)
İletişim:

Ayvalı Esmer Bisküvi

Mesaj gönderen Eceeee » 06 Eki 2008, 12:40

Ayvalı Esmer Bisküvi
Resim
Malzemeler

Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem

1 Adet ayva
1 Çay bardağı tozşeker
1 Su bardağı kepekli un
1.5 Su bardağından biraz az un
2 Çorba kaşığı buğday nişastası
1 Su bardağından bir parmak eksik tozşeker
1 Adet yumurta
100 gr margarin
Yarım paket kabartma tozu





Hazırlanışı
Öncelikle ayvanın kabuğunu soyun.
Çekirdek yatağını çıkardıktan sonra dilimleyin.
Ayva dilimlerini ve çekirdeklerini şekerle birlikte tencereye aktarın.
Kısık ateşte pişirin.
Çekirdeklerini çıkardıktan sonra piien ayvayı çatalla ezin ve soğumaya bırakın.
Kepek unu, buğday nişastası, tozşeker, yumurta, margarin, kabartma tozu ve unun 1 su bardaklık kısmını bir kabın içine alın ve yoğurun.
Hamurun çok yumuşak ise geri kalan yarım su bardağı unu ekleyin.
İyice yoğurduğunuz hamuru ikiye bölün.
Unlanmış bir zemin üzerinde hamuru 3-4 milim kalınlığında açın.
Bir çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar bisküviler kesin.
Yağlanmış fırın tepsisine sıraladığınız bisküvilerin ortasını çok hafif bastırın.
Çukurun içine ayva püresini koyun.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin.
" düş uçacak bahara doğru "

Cevapla

“Türk Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 19 misafir