Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 16:45

CEVIZLI TART

MALZEMELER

vanilya
margarin
krem şanti
3 adet yumurta
125 gr çikolata
1/4 su bardağı un
2 çorba kaşığı şeker
1/2 su bardağı şeker
1/3 su bardağı pekmez
1/2 su bardağı ceviz
1 paket yulaflı bisküvi, ufalanmış
tuz


HAZIRLANIŞI

Bisküviler, iki çorba kaşığı şeker ve iki parmak erimiş yağı payreks bir kaba yerleştirip, kızgın fırında 7-8 dakika kızartıp, soğutun. Diğer malzemeyi karıştırıp, fırından çıkardığınız kabın üzerine dökülün ve tekrar fırına sürün. Otuz dakika pişirdikten sonra, üzerinde krem şanti ile servis yapın.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 16:45

ÇABUK SPAGETTI

MALZEMELER

6 adet olgun domates
400 gr çubuk makarna
1 demet fesleğen
2 diş sarmısak
zeytiğnyağ
tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

Küçük bir tencereye küp şeklinde doğradığınız domatesleri, zeytinyağı, sarımsakları, fesleğeni, tuz ve biberi kayup pişirin.
Diğer tarafta makarnaları, bol tuzlu suda 12 dakika kadar haşlayıp, süıün. Süzdüğünüz makarnaları servis tabağına koyun, üstüne de hazırladığınız domatesli sosu döküp servis yapın.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 16:45

ÇEMENLI BÖREK

MALZEMELER

2 adet yufka
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı çemen
2 çorba kaşığı ceviz içi
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı sıvı yağ


HAZIRLANIŞI

Bir çay bardağı suyu sıvı yağ ile karıştırın. Yrısını yufkaların arasına kalanını da üzerine sürün. Ardından yufkaları 6 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Tüm şeritleri ortalarından ikiye bölün. Bir kapta çemeni, peyniri ve ceviz içlerini karıştırın. Hazırlanan bu harcı kesilen şerit parçalara bölün ve yufkaları muska şeklinde katlayın. Tepsiye dizin ve 200° ısılı fırında yeteri kadar pişirin
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 16:45

ÇERKEZ MANTıSı

MALZEMELER

3 su bardağı un
1su bardağı su
tuz
1 kaşık sıvı yağ
iç malzemesi:
2 adet haşlanmış patates
maydanoz
kişniş
tuz
yeşil soğan
karabiber



HAZIRLANIŞI

Soğanı kavurun haşlanmış patatesleri de içine atın onları da kavurun tuzu karabiberi kişnişi maydanozu içine atın ve püre haline getirin. Hamuru yoğurun ve un ile ince olarak açın. Çay bardağı ile yuvarlak kesin ve karışımdan içine koyun ve ikiye kapatın isterseniz diğer mantılar gibi suda haşlayın isterseniz yağda kızartın ve üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün salçalı sosuda ekleyin maydanoz ile süsleyip sıcak servis yapın.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 16:46

ÇILEKLI TURTA

MALZEMELER

400 gr dondurulmuş tart (yada milföy) hamuru
2.5 çorbakaşığı un (veyaa mısır nişastası)
50-55 adet yabani çilek
20 adet küçük çilek
1/2 su bardağı çilek şurubu
10 gr jöle (5 gramlık 2 adet)
4 çorbakaşığı toz şeker
4 yumurta
1 su bardağı süt
beyaz şarap
yarım limon
nane

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Soğuk suda jöleyi eritin. Limon kabuğu ve tozşekeri birlikte sütte kaynatın. 3
yumurtanın sarısını ve bir yumurtanın tamamını bir kapta çırpın içine un (veya mısır nişastasını) ve çilek şurubunu ilave edin. Uzunca bir süre çırpın. Sonra elde ettiğiniz kremaya yavaş yavaş kaynayan sütü ekleyin.
Karışımı ateşe koyup sürekli karıştırarak kaynatın. Kare bir kalıbı dondurulmuş hamurla döşeyin. Spatülayla yarımıyla düzelttiğiniz hamurun fazlasını ip şeklinde tartın kenarına döşeyin. Folyoyla üstünü kaplayıp fırında kabarmaması için biraz kuru fasulye koyun ve önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 25 dakika kadar bpişirin.
Turtayı fırından çıkarın, folyo ve kurufasulyeleri alın, hazırladığınız kremayı ılık hamurun üzerine döküp soğumaya bırakın. Daha sonra turtayı e ikiye doğranmış çilekler ve nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 16:46

ÇULAMA

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
1 litre tavuk suyu
150 gr margarin
tavuk ciğeri
1 adet tavuk
1 baş soğan
şam fıstık
1 kg yufka
yeni bahar
kuş üzümü
karabiber
tarçın
tuz


HAZIRLANIŞI

Bir tencereye bir baş soğan doğrayın, 2 çorba kaşığı margarin ile çevrin. Soğan hafif pembeleştiğinde fıstık ve pirinç ilave edip biraz daha kavurun. Daha sonra üzerine, doğranmış tavuk ciğeri, tuz, kuş üzümü, tarçın, karabiber, yeni bahar ve bir su bardağı su koyup, suyu çekilinceye dek pişirin.
Diğer bir kapta 250 gr margarini eritin. Üç yufkayı üst üste gelecek şekilde, aralarını yağlayıp, yağladığınız bir tepsiye serin. Hazırladığınız iç pilavı ve tavuğun göğüs etlerini didikleyip bunun üzerine döşeyin. Kalan iki yufkanın, aralarını yağlayıp, böreğin üzerine örtün ve kızgın fırına sürüp, pişirin. Piştikten sonra üzerine sıcak tavuk suyunu dökün ve 10-12 dakika daha fırında pişirip, sıcak olarak servis yapın.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 16:47

DONDURMALı TART

MALZEMELER

bisküvi
125 gr toz şeker
badem , frınlanmış
1 paket krem şanti
1 adet limonun suyu
5 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi


HAZIRLANIŞI

Beş adet yumurta sarısını ve şekeri mikserle çırpın, içine limon suyu ve limon kabuğunu katın. Krem şanti çırpıp, tahta kaşıkla iyice karıştırın. Bir tart kalıbına bisküvileri döşeyip, hazırladığınız karışımı üzerine dökün. Üstüne fırınlanmış badem serpip, bir süre buzlukta bekletin.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 16:47

EKMEK KARıŞTıRMASı

MALZEMELER

2 kişilik

1 adet bayat ekmek
1 baş soğan
125 gr margarin
Yoğurt
Tuz
karabiber
nane
kekik


HAZIRLANIŞI

Bayatlamış olan ekmek dilimlere ayrılır ve su ile çok hafif nemlendirilir ve beş dakika bekletilir. Çok hafif nemlenmiş olan ekmek küçük küpler halinde doğranır(ekmeklerin ıslak olmamasına sadece nemli olmasına dikkat etmek gerekir).
Ekmekler hazırlandıktan sonra yemeklik olarak doğranmış olan soğan 125 gr margarinde sotelenir. Soğanlar pembeleşirken ekmek ilave edilir ve yağı tümüyle çekene kadar hafif ateşte iyice kızarana kadar karıştırılır. Bu sırada tuz, karabiber, nane ve kekik ilave edilir. Nar gibi kızaran ekmek, yoğurt veya ayranla servis edilir.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 16:47

EKMEK KÖFTESI

MALZEMELER

1 bayat ekmek içi (ufalanmış)
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 su bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı kaşar
1 rendelenmiş soğan
1 çay bardağı mısır unu (galeta unu)
Bir demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Kırmızı biber


HAZIRLANIŞI

Ufalanmış ekmekleri derin bir kaba koyun. Üzerine yumurta, soğan, maydanoz, peynir, yoğurt, un ve baharatları koyun ve yoğurun. 15 dakika dinlendirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlatın. Kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır sıcak servis yapılır.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Kullanıcı avatarı
cicek
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 1123
Kayıt: 15 Eyl 2008, 19:06
Konum: ( N L )
İletişim:

Re: Cicekten dev arsiv **Hamur İşleri

Mesaj gönderen cicek » 19 Eyl 2008, 16:47

EKMEK SUFLESI

MALZEMELER

4 adet soğan
1 demet maydanoz
1 su bardağı süt
3.5 çorba kaşığı tereyağ
12 dilim ufak bayat ekmek
250 gr taze çiftlik mantarı
1 kahve kaşığı pul kırmızı biber
2 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
tuz


HAZIRLANIŞI

Ekmeklerin her iki tarafı hafif sararıncaya dek, teflon tavada kızartın. Mantarları ince kıyıp, derince bir tavada az yağda kavurun. Halka şeklinde doğradığınız soğanı ilave edip, karıştırın buna bir miktar tuz katın.
Bir kaşık tereyağı ile bir kalıbı yağlayıp, içine bu kanşımı boşaltın ve ince ince doğradığınız maydanozu serpin, üzerine ekmekleri dizip kapatın. Artan tereyağı minik parçalar halinde üzerine koyun. Süt ile çırptığınız yumurtaları bir su bardağı kaşar peyniri rendesi ile birlikte ekmeklerin üzerine serpin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, kızgın fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından alıp, folyoyu çıkarın ve üzerine kalan bir bardak kaşar peyniri rendesini serpip tekrar fırında 5-10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
" Acaba Sırf Dünya İçin mi Yaratılmışsın ki Bütün Vaktini Ona Sarf Ediyorsun "


Çünkü inanç bir ufuktur
Başı dik olmayan göremez



Forumun olmazsa Olmazi, ''Bereketi'' ve Abisinin ' Cicek ' i
:cici:

uLaşıLmaz deiLimyakLaşmasıNı biL

'''' Yaban Gulu ''''

Cevapla

“Türk Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir