Biberli Polenta

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eceeee
Rep Gücü
Rep Gücü
Mesajlar: 3062
Kayıt: 15 Ağu 2008, 01:43
Konum: Pasifik Okyanusu'nda :)
İletişim:

Biberli Polenta

Mesaj gönderen Eceeee » 06 Eki 2008, 12:24

Biberli Polenta
Resim
Malzemeler

Mutfak
Zorluk 2
Süre 75 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem

500 gr çarliston biber
500 gr etli tatlı kırmızı biber
2 Adet küçük kırmızı biber
2 Adet kğçük yeşil biber
2 Diş sarımsak
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Yemek kaşığı ince kıyılmış maydamoz
1 Sap biberiye
200 gr mısır unu
150 gr dil peyniri
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz





Hazırlanışı
Çarliston biberleri temizleyip, uzunlamasına kesin.
Fırın tepsisine dizin.
Fırının alttan üçüncü rafına koyup, ızgarada pişirin.
Çıkarıp, birkaç tanesini ayırın ve kalanını şeritler halinde kesin.
Acı biberleri bölün ve çekirdeklerini çıkarıp, ince ince kıyın.
Sarımsağı soyun.
Zeytinyağını tavada kızdırıp, biberiyeyi hafifçe kavurun ve dövülmüş sarımsağı katın.
Doğranmış biberleri ilave edip, karıştırın.
Tuzla tatlandırıp, sıcak tutun.
Potenta için 1 litre tuzlu suyu kaynatın.
Mısır ununu tuzlu suya serpin ve devamlı karıştırarak 15-20 dakika pişirin.
Dil peynirini küp şeklinde kesin ve ince kıyılmış maydanozla karıştırın.
Polentanın 1/3 ünü fırın kabına koyun ve üzerine biber karışımının yarısını yayın.
Peynirlerin üçte birini serpin.
Üzerine 1/3 miktar polenta daha dökün ve geri kalan biber karışımını da koyup, kalan peynirlerin yarısını serpin.
Kalan polentayı yayın ve üzerine peynirleri serpin.
En üste ayırmış olduğunuz çarlistonları yerleştirin.
Polentayı fırının ızgarasında 4-5 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.
" düş uçacak bahara doğru "

Cevapla

“Türk Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir